10 juni 2010 blev det så endelig tid til vores efterhånden traditionelle tur til et sted i Tyskland. Denne gang blev det til en tur på 6 dage med 5 overnatninger på Hotel Panoramic i Harzen med helpension. Harzen har for os alle stået som et sted vores forældre tog på bilferie til og havde egentlig ikke forestillet os det, som et sted for MC’ere som sådan. Vi blev klogere.

Politiken skrev om Harzen:

Harzen holder på sine gæster. Det lille bjerglandskab midt i Tyskland har så meget at byde på, at et besøg i Harzen bliver siddende i kroppen længe efter, at de grønne skove er blevet forladt. En følelse, der lokker de fleste til at komme tilbage.

Harzen begynder mod nord der, hvor bjergene brat rejser sig op fra det flade landskab. Grønklædt af skove og friske af klukkende vandløb. Mod syd slutter eventyret i lavere bjerge, men næsten lige så brat, som det begynder.

Bjergene og skovene i Harzen lokker og drager. Opad og indad. Til fods, på cykel eller i en flyvende gondol. Skovstierne i Harzen tiltrækker de unge romantikere, og de stejle skråninger lokker ekstremsportsfreaks til. Vandreruterne er en vinder for pensionister med stave og støvler, og børnene er svære at lokke med hjem efter en aktivitetsdag som minearbejdere. Byen Goslar hører til på den klassiske Harzen-tur. Velkendt og charmerende og langt fra slidt trods flere hundrede år som turisternes Harzen-hovedstad.

Vi tog afsted en torsdag og var hjemme igen tirsdag aften. Turen var på i alt ca. 1600 km. og vi kørte både i bjerge, dale og de smukkeste bjerg- og landeveje man kunne forestille sig.

Der var langt derned, men med flere gode pauser undervejs gik det nogenlunde. Hotellet var grimt udefra, men ganske nydeligt indvendigt og med en fantastisk udsigt fra 14 etage. Vi fik kørt temmelig nogle kilometer gennem hele Harzen og oplevede flotte scenarier, skønne veje, søer der funklede i solens skær, byer der var præget af gamle og flotte bygninger og en rigtig amerikansk western by.

Alt i alt en fantastisk tur til Harzen og et sted vi gerne kommer igen.

Her er billederne fra turen: