Sommerens første større tur med Humlebasserne blev planlagt til at skulle foregå i Pinsen 2011 og vi havde på forhånd bestemt at turen denne gang skulle gå til Jylland. Vi mødtes i Korsør fredag eftermiddag og tog så til Varde i Jylland, hvor vi havde lejet en Bed & Breakfast for en enkelt overnatning. Fantastisk smukt sted og meget hyggelige rammer, hvor vi blev serviceret med en morgenbuffet der var 4 stjerner værdig.

Lørdag var turen planlagt til at starte lige nord for Esbjerg for at se “Mennesker ved Havet”. 4 store kolosser af siddende mennesker der var fuldstændig ens og som sad på en stor sokkel og skuede ud over havet. Herfra gik turen til Blåvands Huk og op langs vestkysten ved Ringkøbing Fjord til Hvide Sande for at få en god frokost. Fra hvide Sande kørte vi til Dollerup Bakker og kiggede på udsigten ud over Hald Sø. Vi skulle til Lyngså ved Sæby hvor Johnny og Ina havde lånt et sødt lille sommerhus vi kunne bruge til de sidste 2 nætter.

Søndag havde Johnny og Ina arrangeret og efter forgæves at have forsøgt i 4 år at nå til Skagen/Grenen lykkedes det faktisk i år. Helt ud på det nordligste punkt og Heidi stod i vandet og mærkede bølgerne fra både Skagerak og Kattegat der slog mod hinanden. En hyggelig tur forbi Skagens Bryghus til prøvesmagning af flere forskellige slags øl og derefter videre til Den Tilsandede Kirke. Efter at have været i kirke tog vi til Fisketrappen i Tversted, som er et kunstigt anlagt vandfald hvor laks og ål kan hoppe op af når de skal gyde. Vi så ingen ål eller laks, men flotte omgivelser var det. Herfra til Tannishus i Tversted for at få et meget lækkert stjerneskud og en is i den blå kiosk.

Johnny ville gerne se og vise os andre en stor skovriddergård som havde været i familiens eje. Den lå i Flauenskjold og efter en mindre tur ad grusveje igennem skoven, åbenbarede der sig en flot og yderst velholdt gård, hvor Johnny fik set sig omkring.

Tina og Michael havde lavet kaffe og bagt kage, så dem smuttede vi forbi i Voerså til nogle hyggelige timer til vi trætte og ømme i bagdelene vendte tilbage til sommerhuset for en sidste overnatning. Mandag drog vi mod Ebeltoft og tog færgen hjem kl. 16.00. Igen en rigtig hyggelig tur sammen og med masser af gode oplevelser og hyggelige timer sammen. Og så fik vi set dele af Jylland vi ikke havde set før.